top of page

Musik för  KRYP 

Dag Lundins fyra bagateller för flöjt och fagott ligger till grunden för den här produktionen som passar utmärkt för barn i åldern 4-6 år. Intresset för småkryp av allehanda slag är då stort. Musiken berättar om skalliga skalbaggar, poppiga loppor, en död kackerlacka och knott.

 

TuT
TuT
med
blåståget

I detta program möts den fräcka fagotten och den fina flöjten för att reda ut vem som egentligen är den finaste och vem är den fräckaste.  Musik från olika tidsperioder, inklusive barock, klassisk, ragtime och jazz, så väl som nutida musik.

Uppblåst i Jämtland
färdiga produktioner
Musik och lärande 

Forskningen kring estetiska lärprocesser visar på hur användning av olika konstnärliga former kan stödja lärande, kreativitet och socialutveckling. Studier på musik och lärande visa ett starkt samband mellan rumsliga resonemang och musik, likväl språkutveckling, problemlösning och kritiskt tänkande. I många av dessa studier är både klassisk och jazz viktiga genrer. Musik har också visat sig påverka våra sociala förmågor och kapaciteten att t.ex uppnå mål. Studenter som är aktiv med musik visa sig vara mer involverade i skolan och uppnår bättre resultat.

 

Musik kan hjälpa elever utveckla förmågor i: 

  • matematik

  • språk

  • logiskt tänkande och kreativitet

  • samverkan

  • koncentration

  • lyssnande 

  • självförtroende

 

 

 

 

 

 

 

 

Musik och lärande 

Vi har en vision att utveckla kreativitet genom upplevelser av och med musik. I samarbete med andra musiker erbjuder vi skolor en kombination av konserter och pedagogiska workshops som lyfter blåsinstrument i olika musikaliska genre, samt involverar elever i kreativa upplevelser för att kunna uttrycka sig genom musik. Utveckling av denna pedagogiska insats vill vi göra i samarbete med skolans personal för att anpassa det till deras behov. Några tänkbara teman kan vara:

 

Kommunikation och lyssnande: medvetandegöra oss hur vi lyssna på oss själva och på andra och utvecklar ett mer lyhörd förhållningssätt till människor. Detta arbete kan rikta sig mot arbete med bland annat mångfald, jämställdhet, gruppdynamik, demokrati och elevhälsa.

 

Kreativ gemenskap: detta bygger på improvisation och att använda sig av olika verktyg som finns i omgivningen som instrument. Tillsammans få eleverna uppleva hur man jobba tillsammans och hur musik finns naturligt i vår omgivning.

 

För lärare och äldre elever: Presentation om forskning kring kreativitet och estetiska lärprocesser och betydelsen av musik, dans, konst och teater för lärande. 

bottom of page